torsdag 17 maj 2012

Hörna med morgonsol..............

Från början hade vi gräsmatta och häck ända fram till husväggen. Sedan efter något år så blev det plattor under fönstrena med plats för slang och leksaker. Ytterligare något år senare blev det en högre spaljé med liten plantering för krokus och taklök. Men nu vill jag ha en hörna där jag kan sitta i morgonsolen och dricka mitt morgonkaffe.....


. .

Vi funderade på att använda plattorna till en plats för grillen men det tog för stor plats. Men plattorna ville jag gärna använda på något sätt eftersom vi har likadana på gången upp till altanen.
På Plantagen hittade vi stenar/grus som vi gillar. Efter två vändor dit hade vi tillräckligt med säckar för att täcka vår lilla hörna. En nästan egendesignad bänk vänd mot morgonsolen fick vi till också.

Hörnan är nu nästan klar, lite småfix kvar som att  såga till plankorna på bänken, plantera lite kryddor under spaljén, gömma plastkanten mellan stenar och gräsmatta.... En kruka med några vackra blommor i skulle också vara fint. Blir nog en ny vända till Plantagen!


2 kommentarer:

  1. Åh så fint ni fått vännen! Får vi anlita dig som trädgårdsdesigner på landet? ;-) Kram från oss alla 3 med önskan om en mysig långhelg!
    /Anna

    SvaraRadera
  2. Vad gullig du är! Till att börja med måste vi ju faktiskt komma ut och hälsa på er på landet! kram så länge

    SvaraRadera