Dessa Snickersrutor är helt oemotståndliga! Och superenkla att göra!
Måste provas!
Snickersrutor
350 g jordnötssmör (1 burk, gärna crunch)
1 dl socker
2 dl sirap
1 dl kokos
1 l rise crisp
300 g choklad (jag brukar ta 200 mjölk och 100 mörk 70%)
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det smälta ihop utan att koka. Ta av kastrull från spisen och låt smeten svalna något. Rör i kokos och vänd sist ner rise crisp så att allt blir väl blandat. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut den till önskad tjocklek och forma den till en kvadrat/rektangel. Hacka och smält chokladen i en kastrull på eftervärmen på spisen och bred sedan ut ett jämt lager på kakan. Skär i rutor när chokladen stelnat. Lägg gärna hälften i frysen så inte alla äts upp på en gång....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar