söndag 5 maj 2013

Pärlpyssel i pysselrummet.......

 
Med pärlor och ståltråd kan man göra fina saker. Här är lite utav det barnen och jag har knåpat ihop. Gummans blomma ovan gjordes i grön plastad ståltråd som är väldigt lätt att forma. Blomman är av ljusblå pärlemorskimrande pärlor och stjälken träddes med gröna indianpärlor.
 
  
Ängel är gjord av vanlig ståltråd och pyttesmå pärlor.
 
 
 
Pärlorna står uppställda i pysselhörnan, som förhoppningsvis blir klart så småningom.
 
 
 
Här blir det galgar till Barbie-kläderna. Men vi måste ju också skapa en garderob där dessa kan hänga. Jag måste nog köpa ett par nya skor så jag får en skokartong.......
 
 

God sallad till grillade ribs......

 
En vårig sallad till grillade ribs gjorde vi häromkvällen, bestående av
lika delar av finhackad paprika, rödlök, färsk ananas och tomat.
Vi kryddade den med olivolja, salt, svartpeppar och lite honung och
en liten skvätt vitvinsvinäger.
 
 
 Till detta serverade vi krutonger och "köpebea".
Äntligen grilltider!!!



 


 

torsdag 2 maj 2013

Pysselhörna i klädkammaren......

 
Inte på långa vägar klart men nu börjar i alla fall pysselhörnan ta form. Utgångspunkten var att använda material och möbler vi redan har och försöka få ihop det till en mysig och trevlig hörna. Än så länge har jag bara fått de möbler på plats som ska vara där. Nu är det dags att börja piffa och få till en helhet. Jag har samlat på mig en massa kartonger, korgar, fina papper, burkar mm som vi kan använda oss utav. Jag har ingen konkret bild av hur det färdiga resultatet ska bli men jag vet vad jag vill ha för känsla. Det får växa fram vartefter jag får idéer. En hel del rosa och blommor kommer det bli......

måndag 8 april 2013

Rum till lillebror....


Så var det dags för projekt "rum till lillebror" att dra igång. Tänk att jag alltid
glömmer bort vilket kaos det blir. Men vad kul det är när man börjar ana resultatet!

 
Vi valde att fortsätta med den vita panelen, som vi hittat på ByggOle, ut mot
allrummet medan vi har målade väggar inne i rummet. Bakom gipsskivorna har vi plyfaskivor för att kunna sätta upp vägghängda förvaringsskåp inne i lillebrors rum. 
Inbyggd skjutdörr var ett bra alternativ eftersom utrymmet är begränsat. 

 
Jag kan ju inte påstå att jag är något proffs på underarbete så resultatet är kanske inte det bästa. Men som min älskling så gulligt sa "det ska synas att det är hemgjort....".

 
Här är en liten hint om hur den färdiga panelväggen ser ut i kvällssolen.
Hur blev lillebrors rum då? Bilder kommer..... :o)

torsdag 4 april 2013

Meny på griffeltavla..........

 
Istället för att använda denna griffeltavla för komihågtavla så kan man ju
använda den som meny när man har gäster. Tillsammans med tända ljus och
någon blomma så blir det ett trevligt blickfång.

tisdag 2 april 2013

Fint med stenar i vasen.............


Tänk att det ofta är de små, små detaljerna som gör det.
Här är det några stenar i botten på glasvasen som gör att påskliljorna
får det där lilla extra.
 

lördag 2 mars 2013

Fredagsmys = tapas........

 
Ungefär så här brukar det se ut hos oss på fredagskvällarna. Ibland är det planerade tapasrätter men allt som oftast blir det en kombo av vad som huset erbjuder
för tillfället tillsammans med kallskuret från delikatessdisken. Givna favorit hos oss är tryffelsalami, parmesansalami och ibland vildsvinssalami.
Denna kväll kompletterades detta med tapenad och mozzarellarullar.
 
 
Mozzarellarullar
mozzarella
soltorkade tomater i olja
färsk basilika
skinka, gärna parma men blir gott med andra slags skinkor (även salami)
salt
peppar
Skär mozzarellan och soltorkade tomater i lagom stora munsbitar. Lägg en bit mozza och en bit tomat på en skinkskiva. Krydda med salt och peppar och lägg på ett par färska basilikablad. Rulla ihop. Fäst eventuellt med tandpetare.
 

(tapenad, tryffelsalami och ölkorv med vitlökssmak)
 
Grön tapenad
 
1 burk gröna oliver med pimento
en bit chili
persilja, fryst eller färsk
basilika, fryst eller färsk
1 vitlöksklyfta
en eller två skvättar god olivolja
svartpeppar
ett par sardeller alt lite salt
 
Mängden oliver avgör hur mycket av kryddor och smaksättning som behövs så börja med en liten bit chili, en liten knippe persilja respektive basilika, 1/2-1 vitlöksklyfta, en sardell. Mixa sedan allt med stavmixer tillsammans med en skvätt olivolja.
Smaka av och tillsätt mer utav det du tycker saknas. Själv tycker jag att lika delar persilja och basilika samt lite extra vitlök blir gott.
Häll i mer olivolja om den blir för grötig.